xkuchtik.cz

 

FRANCOUZSKÁ RYBÍ POLÉVKA BOUILLABAISSE

Na Štědrovečerní stůl !!

 

INGREDIENCE: 1 kg různých druhů ryb, 4 stroužky česneku, 160g cibule, 4 brambory. 2 bílé části pórku, bobkový list, fenykl, tymián, petrželka, 2 dl bílého vína, 2 dl olivového oleje, 3 lžíce rajčatového protlaku, sůl, pepř, šafrán, 2 tenké plátky bílého tvrdého chleba.

POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné ryby pokrájíme na porce, česnek oloupeme a prolisujeme, cibuli a brambory pokrájíme na kolečka. Do hrnce vložíme koření, ryby brambory, česnek, cibuli a kolečka pórku, přidáme drobně nasekanou petrželku. Vše zalijeme olejem a vínem, podle chuti osolíme a okořeníme. Na 3-4 hodiny odložíme do ledničky. Pak do hrnce nalijeme 3 litry vroucí vody, přidáme rajčatový protlak a zprudka vaříme asi půl hodiny. Vývar procedíme, dochutíme prolisovaným česnekem. Podáváme s kostičkami chleba.

 


Vloženo:22. 12. 2008  
http://www.xkuchtik.cz