xkuchtik.cz

 

MOSKEVSKÝ BORŠČ II.

 

INGREDIENCE: 600 červené řepy, 200 g kořenové zeleniny, 1 velká cibule, 600 g hlávkového zelí, 2 l vývaru z hovězího masa, 500 g vařeného hovězího masa, 150 g párků, 100 g šunky, 2 lžíce rajčatového protlaku, 100 g másla, 2 lžíce octa, trochu cukru, světlá jíšku na zahuštění, bobkový list, 5 zrnek pepře, lžíce sekaného kopru, kysaná smetana, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY: V kastrole rozpustíme polovinu dávky másla, přidáme nastrouhanou červenou řepu, trochu zalijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak a ocet a pod pokličkou asi půl hodiny dusíme. Na zbylém másle podusíme nakrouhanou kořenovou zeleninu a nadrobno pokrájenou cibuli. Asi po 20 minutách přisypeme 2 až 3 lžičky cukru - chvíli dusíme a odstavíme. Do zbylého vývaru mezitím vložíme nakrouhané zelí a vaříme asi čtvrt hodiny. Pak do hrnce slijeme podušenou řepu, zelí a zeleninu. Přidáme bobkový list, celý pepř, osolíme, zahustíme jíškou a společně asi 40 minut povaříme. Nakonec vložíme na kostky pokrájené maso, nakrájené párky a šunku. Porce na talířích zjemníme kyselou smetanou.

 


Vloženo:8. 10. 2005  
http://www.xkuchtik.cz