INGREDIENCE: 1 kg předního hovězího masa s kostí, 1 sáčku zmrazené polévkové zeleniny, 1 hlávky zelí, 4 brambory, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 1 menší červená řepa nebo 1 skleničky, zavařené řepy, kelímek zakysané smetany, 1 lžíce octa, sůl, pepř, 2 l vody, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso vložíme do tlakového hrnce, zalijeme 1 litrem vody, přidáme cibuli, česnek, sůl, pepř, uzavřeme a vaříme asi 40 minut až hodinu, pod e kvality masa. Pak sejmeme z ohně a necháme klesnout tlak. Mezitím oloupeme brambory a nakrájíme je, zeleninu propláchneme a zelí nakrájíme na nudličky. Červenou řepu uvaříme zvlášť, sloupneme ji a nakrájíme na proužky Brambory uvaříme v menším množství osolené vody doměkka a zmrazenou zeleninu povaříme jen asi 5 minut. Uvařené maso vyjmeme, necháme okapat a nakrájíme na kostky. K vařené zelenině vlijeme vařené brambory, vývar z masa i s cibulí, nakrájené maso, řepu a vše společně necháme přejít varem. Dochutíme solí, nasekanou petrželkou a octem a podáváme se lžící zakysané smetany. Polévku můžeme ještě zahustit jíškou nebo nasucho dožluta opraženou moukou.