xkuchtik.cz

 

BORŠČ S RAJČATOVÝM PROTLAKEM.

 

INGREDIENCE: 300g libového hovězího masa 300g libového vepřového masa, 2 1 vody, 100 g kysaného zelí, 100 g syrového hlávkového zelí, 1 cibule, 250 g kořenové zeleniny, 1 kedluben, 1 červená řepa, 2 lžíce rajčatového protlaku, nové koření, bobkový list, sůl, celý pepř, tuk na smažení, kysaná smetana. POSTUP PŘÍPRAVY: Červenou řepu omyjeme a vaříme vcelku asi 40 minut. Oloupanou cibuli ponecháme vcelku. Hlávkové zelí nastrouháme na nudličky Ostatní zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Do další nádoby dáme do osolené vody vařit maso a cibuli vcelku. Vaříme asi 20 minut. Téměř měkké maso vyjmeme, pokrájíme na dílky a vložíme zpět do polévky Na tuku osmahneme na kolečka nakrájenou zeleninu a přidáme ji s kysaným a syrovým zelím do polévky. Uvařenou červenou řepu vyndáme, oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky a vložíme také do polévky. Nakrájená červená řepa pustí šťávu a polévku charakteristicky zbarví. Polévku dochutíme rajčatovým protlakem a okořeníme. Vaříme ještě asi 10 minut, aby zelenina změkla. Hotový boršč zjemníme na talíři ještě lžící kysané smetany.

 


Vloženo:18. 3. 2012  
http://www.xkuchtik.cz