INGREDIENCE: Králičí předek a vnitřnosti bez jater, kořenová zelenina, čtvrtka hlávkového zelí, 1 cibule, 3 rajčata nebo rajský protlak, pepř, nové koření, bobkový list, 1 dl husté kyselé smetany, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Králičí maso opereme a dáme vařit do osolené vody s půlkou cibule i se slupkou, která polévku obarví. Když je maso měkké, zbavíme je kostí a jemně pokrájíme. Celer, petržel, mrkev i cibuli oloupeme, nakrájíme na silnější kousky, vložíme do dostatečně velkého kastrole, zalijeme vrchní mastnou polévkou, aby byla zelenina potopena, a dusíme doměkka. Přidáme oloupaná pokrájená rajčata nebo protlak, na širší proužky pokrájené plátky zelí a ještě chvíli dusíme pod pokličkou. Teprve potom přilijeme procezený vývar z králičího masa, polévku okyselíme, přisolíme, podle potřeby při sladíme, opepříme a vložíme do ní prohřáté, drobně rozkrájené maso. Na talíři zdobíme každou porci 2 lžícemi husté smetany. Podáváme s tenkými krajíčky černého chleba.