xkuchtik.cz

 

HUSPENINA II

 

INGREDIENCE: 1 vepřové koleno, 1 vepřový jazyk, 1 vepřová nožička, vývar, 1/4 celeru, 1 mrkev,1 petrželka, 1 cibule, hrst sušených hub, trochu celerové a petrželové natě, celý pepř, jalovec, bobkový list, tymián, 3 lžíce octa, 2 lžíce cukru.

POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné kolínko, nožičku a jazyk vložíme do studené vody a vaříme skoro doměkka. Pak přidáme všechnu zeleninu, houby i koření, přilijeme vývar a znovu asi 20 minut vaříme. Maso vyjmeme, polévku procedíme a necháme vychladnout. Pak lžící sebereme všechen tuk. Znovu polévku uvedeme do varu, ochutíme octem a cukrem a vložíme maso pokrájené na kostičky. Přidáme kostičky uvařené mrkve. Necháme krátce povařit, pak nalijeme do mísy a dáme do chladna. Ztuhlou huspeninu krájíme na silnější plátky a podáváme s drobně nasekanou cibulkou, s octem a chlebem.

 


Vloženo:2. 5. 2008  
http://www.xkuchtik.cz