xkuchtik.cz

 

ZADĚLÁVANÉ VEPŘOVÉ SRDCE

 

INGREDIENCE: 700 g vepřového srdce, 60 g másla, 40 g hladké mouky, 200 g kořenové zeleniny, 1 květák, 4 zrnka nového koření, 4 zrnka celého pepře, nastrouhaný muškátový oříšek a ml.muškátový květ, citrón, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné srdce i s kořením a očištěnou kořenovou zeleninou uvaříme doměkka v osolené vodě. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, přilijeme studený vývar a dohladka rozvaříme. Přilijeme k vývaru ze srdce a zeleniny a povaříme asi 10 minut. Stále mícháme, aby se houstnoucí omáčka nepřipalovala. Měkká srdce pokrájíme na kousky a vložíme zpět do omáčky, kterou ochutíme 1 lžičkou citrónové šťávy a špetkou strouhaného muškátového oříšku. Nakonec přidáme strouhanou citrónovou kůru, špetku květu, pepř a sůl. Krátce povaříme a podáváme s rýží. Porce na talířích zdobíme růžičkami vařeného květáku.

 


Vloženo:17. 9. 2012  
http://www.xkuchtik.cz