INGREDIENCE: 800 g libové vepřové plece s kůží, sůl, pepř, 1 lžička mletého kmínu, 1 mrkev, 1 menší pórek, 50 g celeru, 1/2 svazku petrželky, 1 malá cibule, 200 ml vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso omyjeme a osušíme. Kůži nakrájíme na kosočtverce do hloubky asi 1 cm. Hodně osolíme, opepříme, posypeme kmínem a vložíme do pekáče kůží nahoru. Pečeme, dokud kůže není křupavá. Mezitím zeleninu očistíme, oloupeme a nakrájíme nahrubo. Petrželku omyjeme a nasekáme. Asi po půlhodině pečení přidáme zeleninu k masu a podlijeme vodou. Hotové maso vyndáme, šťávu z pečeně procedíme, eventuálně sebereme tuk, dochutíme solí a pepřem a necháme povařit. Podáváme s bramborami.