INGREDIENCE: 800 g vepřové pečeně, 100 g brambor, 2 stroužky česneku, muškátový oříšek, tymián, bobkový list, 1 lžíce sádla, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Do hrnce s 1 l slané a opeřené vody vložíme maso, uvedeme do varu a pod poklicí slabým varem vaříme 30 minut. Zapékací mísu vymažeme utřeným stroužkem česneku. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Ty pak rozložíme do mísy ve třech vrstvách, každou vrstvu posypeme směsí rozdrceného bobkového listu a tymiánu, utřeného stroužku česneku a strouhaného muškátového oříšku. Pak brambory zalijeme vývarem z masa - musí být ponořeny. Nakonec přidáme sádlo. Vložíme do předehřáté trouby a po 15 minutách položíme na brambory připravené maso. Pečeme asi hodinu. Brambory do sebe vsáknou všechen tuk.