xkuchtik.cz

 

HUSARSKÁ ROLÁDA.

 

INGREDIENCE: 750 g vepřového bůčku, 200 g hovězího masa, 1 cibule, 200 g měkkého salámu, 1 lžíce hl. mouky, trochu utlučeného kmínu, 1 lžička papriky, 3 stroužky česneku, šálek vývaru, pepř, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěný bůček vykostíme a naplocho rozkrojíme. Vzniklý plát dotenka rozklepeme. Osolíme ho, opepříme, zakapeme olejem a necháme uležet. Mezitím připravíme nádivku: hovězí maso umeleme, vmícháme prolisovanou cibuli, směs osolíme, připepříme, okořeníme tlučeným kmínem a paprikou spolu s utřeným česnekem. Nakonec vmícháme drobně kostičky salámu. Připravenou náplní potřeme plát bůčku, zavineme a převážeme nití. Povrch osolíme a okmínujeme. Na pekáč rozložíme kosti z bůčku, na ně dáme roládu a podlijeme ji trochou vody. Pečeme v troubě doměkka. Nezapomínáme podlévat vývarem a vypečenou šťávou. Měkké maso vyjmeme, kosti odstraníme a šťávu vysmahneme na tuk. Zaprášíme ji moukou, zarestujeme, rozředíme zbytkem varu a povaříme dohladka. Roládu nakrájíme na plátky, které přeléváme přecezenou šťávou.

 


Vloženo:30. 1. 2007  
http://www.xkuchtik.cz