INGREDIENCE: 1 kg vepřového bůčku, 1 cibule, sůl, kmín.
Nádivka: 30 g cibule, 2 stroužky,y česneku, pepř, 100 g salámu, 60 g žemle, 1/8 l mléku, 2 lžíce přesáté strouhanky, 4 žloutky, 4 bílky, 1 lžíce zelené petrželky nebo pažitky, špetka majoránky, sůl.
POSTUP PŘÍPRAVY: Na polovině rozpuštěného másla zpěníme 30 g drobně nakrájené cibule, vmícháme salám nakrájený na malé kostičky. Zbývající máslo utřeme se žloutky a přesátou strouhankou, přidáme žemle nakrájené na kostičky, předem zvlhčené v mléce, česnek utřený se solí, špetku majoránky, pepř a pažitku. Všechno dobře promícháme a nakonec vmícháme pevně ušlehaný sníh z bílků. Bůček opláchneme, vykostíme, uděláme do něho kapsu, prosolíme, pokmínujeme a naplníme nádivkou do tří čtvrtin (během pečení nabývá!). Konec zašijeme bílou nití. Bůček vložíme do pekáče kůží dolů, trochu podlijeme vroucí vodou, přidáme rozkrájenou cibuli a dusíme asi 15 minut. Pak obrátíme, kůžičku nařízneme na čtverečky a pečeme jednu a čtvrt hodiny za občasného přelévání horkou vodou. Hotovou pečeni krájíme na řezy. Podáváme s bramborovou kaší a okurkovým salátem. Zbude-li pečený bůček, uschováme jej v chladničce a druhý den podáváme s bramborovým salátem.