xkuchtik.cz

 

BŮČEK NA STUDENO.

 

INGREDIENCE: 1 kg libového bůčku, 1 lžička soli, 2 paličky česneku, 1 cibule, 1 lžičky pepře, 2 bobkové listy.
Pasta na potření: 2 paličky česneku, 1 lžičky, pepře, 1 lžička papriky, 1 lžička grilovacího koření, sůl, sádlo.

POSTUP PŘÍPRAVY: Bůček vložíme do tlakového hrnce, zalijeme vodou, aby byl potopen, přidáme sůl, oloupaný česnek vcelku, 1 cibuli pokrájenou na kousky, pepř a bobkový list. Vaříme asi 50 minut. Pak necháme dojít, vyjmeme z vývaru a necháme ochladit. Vývar můžeme použít na silnou česnečku.
Pasta: Česnek na potření bůčku vyloupeme, rozdrtíme, přidáme sůl, pepř, papriku a grilovací koření, rozmícháme s trochou rozpuštěného sádla nebo lžičkou oleje. Bůček vykostíme, potřeme připravenou pastou, zabalíme do alobalu a dáme na týden do chladničky Poté krájíme na plátky a podáváme s chlebem a zelným salátem.

 


Vloženo:24. 4. 2007  
http://www.xkuchtik.cz