INGREDIENCE: 400 vepřové plece, 400 g libovějšího bůčku, 1 velká cibule, 1 palička česneku, pepř, sůl, 1 lžička hladké mouky.
POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso nakrájíme na větší kousky, bůček vykostíme a nakrájíme na silnější plátky Maso osolíme a opepříme. Do pekáčku vložíme nahrubo nakrájenou cibuli, oloupaný a nasekaný česnek (ne rozdrcený), vložíme maso, podlijeme horkou vodou a v troubě pečeme při vyšší teplotě. V průběhu pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme vodou, aby se cibule s česnekem nepřipálila. Pokud je maso velmi libové, přidáme trochu sádla. Doměkka a dozlatova upečené maso vyjmeme, šťávu zahustíme lžičkou mouky, osmahneme, zalijeme trochou vody, povaříme a na talířích nalijeme na maso. Jako přílohu podáváme bramborové knedlíky, sladké nebo kysané dušené zelí nebo dušený špenát.