INGREDIENCE: 4 větší vepřové kotlety, 1 cibule, 2 lžíce másla, 1 dl bílého vína, 2 lžíce hl. mouky, 2 dl smetany, 1 lžička hořčice, 2 lžíce mléka, talířek čerstvých hub, sůl, pepř, trochu cukru, 1 lžíce octa, několik snítek kopru. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové kotlety na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme a opékáme na rozehřátém másle po obou stranách. Opečené kotlety vyjmeme, ve výpeku zpěníme pokrájenou cibuli, podlijeme ji vodou, přidáme hořčici a pepř, vrátíme zpět maso, vše vložíme do trouby a pod pokličkou dusíme doměkka. Měkké kotlety dáme na teplo, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji moukou, osmahneme, zalijeme mlékem, vínem a trochou vody a povaříme. Mezitím očistíme houby, nakrájíme je na plátky, podusíme na másle, osolíme a přidáme jemně nasekaný kopr. Vmícháme je do omáčky, přidáme smetanu, dochutíme octem a cukrem a podle potřeby přisolíme. Omáčku povaříme, přelijeme přes kotlety a podáváme bud s knedlíkem, nebo s opékanými brambory.