INGREDIENCE: 4 větší vepřové kotlety nebo řízky z vepřové kýty, sůl, pepř, 2 lžíce másla, 4 plátky sýra, 4 plátky uzeného bučku nebo anglické slaniny, 2 cibule, 1 lžičky ostré papriky. POSTUP PŘÍPRAVY: Kotlety nebo řízky naklepeme paličkou, osolíme a opepříme. Větší čtverce alobalu potřeme máslem (nebo jiným tukem), vložíme připravené maso, obložíme ho plátkem sýra a plátkem uzeného bůčku, tenkými kolečky cibule, na povrch dáme po kousku másla a špetku ostré papriky Alobal dobře uzavřeme a utěsníme, aby nemohla vytéct šťáva, vložíme do horké trouby na plech nebo na rošt a pečeme při vyšším žáru 30 až 40 minut. Můžeme péct rovněž na roštu v krbu na dřevěném uhlí. Tam však žár nesmí být příliš silný, aby se maso odspodu nepálilo. Ke konci pečení v troubě můžeme alobal nastřihnout, aby se na povrchu utvořila opečená kůrka. Podáváme s opékanými brambory nebo se smaženými hranolky.