INGREDIENCE: 4 silné vepřové kotlety, 50 g šunky, 1 velká cibule, 80 g žampiónů, 4 lžíce oleje, 4 stroužky česneku, kmín, majoránka, plnotučná hořčice, 4 okurky, vývar, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Z kotlet odřežeme tučné části, nakrájíme je na kostičky, přidáme nudličky šunky, drobně pokrájenou cibuli a drobně nakrájené žampióny Směs okořeníme, ochutíme utřeným česnekem a hořčicí a dobře promícháme. Necháme asi hodinu odležet a pak nádivkou plníme kotlety, do nichž jsme opatrně nařízli kapsu. Sešijeme a na rozpáleném oleji opečeme z obou stran dozlatova. Pak kotlety přendáme do ohnivzdorné misky, podlijeme vývarem a dopečeme v troubě. Podáváme s opékanými brambory, porce na talířích zdobíme okurkou.