xkuchtik.cz

 

KOTLETY PLNĚNÉ ČABAJKOU.

 

INGREDIENCE: 4 silné vepřové kotlety nebo řízky, 4 lžíce oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 3 lžíce plnotučné hořčice, 1 dl bílého vína, 1 nožička čabajky, 100 g strouhaného sýra, 1 žloutek, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné maso naklepeme, osolíme a lehce potřeme česnekem. Okraje opatrně, ne příliš hluboko nařízneme a do každé kotlety vytvoříme kapsu, kterou plníme připravenou směsí: drobně pokrájenou cibuli zpěníme na 1 lžíci oleje, podlijeme vínem a krátce podusíme. Pak ji necháme vychladnout a přidáme kostičky čabajky, ustrouhaný sýr a žloutek. Směs dobře promícháme, opepříme a ochutíme hořčicí. Naplněné kapsy v kotletách zašijeme, na rozehřátém oleji maso z obou stran zprudka opečeme, pak zmírníme oheň a podlijeme zbytkem vína. Dusíme doměkka.

 


Vloženo:12. 7. 2003  
http://www.xkuchtik.cz