INGREDIENCE: 800 g vepřové pečeně, 80 g žampiónů, 180 g cibule, 120 g másla, 1 vejce, 120 g sterilované papriky, 120 g sušených švestek, pepř, sůl, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Z vepřové pečeně odsekneme kotlety, které středem prořízneme. Polovinu nadrobno nakrájené cibule slabě osmahneme, přidáme nakrájené žampióny, které osolíme, opepříme, ochutíme nasekanou petrželkou a vše spojíme rozšlehaným vejcem. Touto směsí plníme kotlety, spíchneme )e párátkem a po obou stranách do zlatova opékáme. Podléváme vlastní vypečenou šťávou. Před podáváním párátko vyjmeme. Hotové kotlety obložíme paprikou, sušeným švestkami a cibulí. Podáváme se smaženými hranolky nebo s bramborem.