INGREDIENCE: 4 vepřová žebírka, 1 lžíce oleje, 2 lžíce másla, 1 cibule, 300 g žampiónů nebo 30 g sušených hub, 1 lžíce kopru, hl. mouka na poprášení, mletý kmín, špetka dobromysli, pepř, sůl.
POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřová žebírka naklepeme a na okrajích nařízneme, aby se nekroutila. Pak je osolíme, okořeníme, poprášíme moukou a v rozehřátém oleji z obou stran opečeme. Hotové maso vyjmeme a dáme do teplé trouby. Do šťávy přidáme maso a zpěníme na něm jemně pokrájenou cibulku. Pak přidáme plátky žampiónů, osolíme, opepříme a okořeníme drceným kmínem. Podusíme a do směsi vložíme připravená žebírka, prohřejeme a porce na talířích posypeme koprem. Podáváme s vařenými brambory.