INGREDIENCE: 4 jarní cibulky, 2 lžíce přepuštěného másla, 4 vepřové kotlety, sůl, pepř, špetka mletého kmínu, 2 dl piva, 4 lžíce smetany ke šlehání.
POSTUP PŘÍPRAVY: Omytým cibulkám odkrojíme zelenou nať, nakrájíme ji na tenká kolečka a bílý konec podélně rozpůlíme. Vepřová žebírka opečeme na rozehřátém másle po každé straně asi 2-3 minuty. Přidáme rozpůlenou cibulku a krátce osmahneme. Žebírka osolíme, opepříme, posypeme kmínem a přendáme na talíř. Na pánev vlijeme pivo a necháme ho jednou vzkypět. Přimícháme smetanu a omáčku necháme asi 2-3 minuty povařit. Dochutíme solí, pepřem a kmínem. Maso včetně šťávy, kterou pustilo, vložíme zpět do pánve a prohřejeme. Na závěr do omáčky přidáme nakrájenou nať. Podáváme s houskovými nebo bramborovými knedlíky.