INGREDIENCE: 4 větší vepřové kotlety, sůl, pepř, hl. mouka na obalení, 1 moravská klobása, 2 vejce vařená natvrdo, 1 cibule, hořčice, feferonka (podle obliby), 2 plátky sýra Ementál, olej.
POSTUP PŘÍPRAVY: Kotlety nařízneme ke kosti tak, aby vznikla kapsa. Maso osolíme a opepříme na povrchu i v kapse. Pak do kapsy vkládáme tenké plátky moravské klobásy, půl vajíčka, několik tenkých koleček cibule, půl lžičky hořčice, feferonku a půl plátku sýra. Kapsu spíchneme párátkem nebo jehlou, aby náplň nevytékala. Naplněnou kotletu obalíme v mouce a smažíme ve vyšší vrstvě horkého oleje nebo ještě lépe ve fritéze. Podáváme s bramborovou kaší nebo se smaženými bramborovými hranolky.