INGREDIENCE: 4 větší vepřové kotlety, sůl, pepř. Marináda: 2 vejce, 1 lžička soli, 1 lžičky pepře, 4 stroužky česneku, 2 lžíce sójové omáčky (nebo 1 lžíce maggi a 1 lžíce worcesteru), 2 lžíce kremžské a 1 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce jemného škrobu (Solamyl nebo Maizena), olej.
POSTUP PŘÍPRAVY: Kotlety naklepeme paličkou, osolíme a opepříme a namočíme do marinády tak, aby byly z obou stran omočeny Marinádu připravíme tak, že všechny přísady smícháme, česnek buď prolisujeme nebo nastrouháme. V marinádě necháme kotlety alespoň do druhého dne. Pak je, pěkně marinádou obalené, vložíme do rozpáleného oleje a po obou stranách usmažíme dozlatova. Nakonec maso zbylou marinádou podlijeme, zředíme trochou vody a uvaříme výbornou omáčku. Lze je také připravit ze dvou druhů masa nakrájeného na proužky jako na čínu, zbylou marinádu smíchat ještě se zeleninou (pórek, paprika, polévková zelenina v sáčku apod.) a se žampióny a vytvořit opět jinou zajímavou kombinaci. Příloha: dušená rýže, nebo brambory.