INGREDIENCE: 4 vepřové řízky, 4 plátky šunky, 2 velké žampióny, 2 polévkové lžíce strouhaného parmezánu, 1 lžička šalvěje, mouka na obalení, 2 polévkové lžíce olivového oleje, 1 najemno nakrájená malá cibule, celerová nať, 1 utřený stroužek česneku, 3 lžíce vývaru, 70 ml suchého bílého vína, 60g malých sterilovaných rajčat bez šťávy (šťávu si uschováme), 1 lžička rajského protlaku, sůl, pepř, 3 lžíce suchého vína Marsala.
POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové řízky naklepeme a na každý položíme plátek šunky Žampióny nasekáme a tuto směs spravedlivě naneseme na plátky šunky Posypeme parmezánem a šalvějí. Strany řízku přeložíme směrem ke středu, přitiskneme a každý plátek srolujeme. Závitky upevníme párátkem. Každý kousek masa obalíme v mouce. Ve velkém kastrole nebo pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme závitky nejprve spojem dolů. Poté opečeme ze všech stran a rolády vyndáme a udržujeme teplé. Na olej v pánvi položíme cibuli a celerovou nať a smažíme do zahnědnutí. Přidáme česnek a všechny zbylé surovin , až na víno Marsala. Šťávu z rajčat si schováme na pozdější dobu, kdy ji budeme podle přání moci použít. Omáčku přivedeme k varu a rajčata rozmícháme na kousky Závitky vrátíme na pánev, přikryjeme a na středním ohni vaříme asi 15-20 minut, až je vepřové maso zcela hotové. Pokud máme nedostatek tekutiny, přilijeme šťávu z rajčat. Když je vepřové maso uvařené, přendáme ho na mísu a uchováváme teplé. Do omáčky přilijeme víno Marsala a přivedeme k varu. Vaříme 5 - 10 minut. Omáčku rozmixujeme. Podáváme s polentou či bramborovými hranolky.