INGREDIENCE: 500 g vepřové plece nebo libového bůčku, 2 cibule, olej , sl. mletá paprika, 5 lžic rajčatového protlaku nebo kečupu, 3 stroužky česneku, malý kelímek zakysané smetany, 1 lžička hladké mouky, sůl.
POSTUP PŘÍPRAVY: Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na oleji, přidáme na kousky nakrájené osolené maso, osmahneme ho. Když se tekutina, kterou maso pustilo, vydusí, přidáme lžičku papriky, zamícháme ji, směs podlijeme vodou a dusíme pod poklicí nebo v tlakovém hrnci doměkka. K měkkému masu přidáme rajčatový protlak, česnek utřený s trochou soli nebo jemně nastrouhaný, smetanu, v níž jsme rozmíchali trochu mouky a omáčku dobře promícháme a ještě povaříme. Příloha: těstoviny nebo rýže.