INGREDIENCE: 4 silné vepřové řízky, 2 menší jablka, 60 g uzeného kuřecího masa, 60g slaniny, 100 g oleje, 3 rajčata, 3 jablka, 50 g másla, špetka tlučeného hřebíčku, trochu hladké mouky, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso po straně rozkrojíme, rozklepeme a každý řízek zevnitř osolíme a opepříme. Dvě oloupaná jablka zbavíme jádřinců a pokrájíme na kostičky, ke kterým přidáme i kostičky uzeného kuřecího masa a slaniny. Promícháme a připravenou směs krátce na másle opečeme. Osolíme, okořeníme a pak jí plníme rozkrojené řízky, jejichž okraje paličkou sklepeme a upevníme párátky. Povrch poprášíme hladkou moukou a v rozpáleném oleji maso ze všech stran opečeme. Pak řízky přendáme do zbytkem oleje vymazané ohnivzdorné misky a v horké troubě pečeme doměkka. Porce na talířích obkládáme plátky rajčat a plátky syrových oloupaných jablek. Podáváme s rýží.