xkuchtik.cz

 

TOULONSKÉ VEPŘOVÉ ŘÍZKY.

 

INGREDIENCE: 4 vepřové řízky, 300 g mletého vepřového masa, 1 vejce, 200 g pórku, 200 g žampiónů, 4 lžíce smetany, 5 lžic oleje, trochu muškátového květu a trochu nastrouhaného muškátového oříšku, 1 lžíce polévkového koření, 1 lžíce Solamylu, 1 lžičky kari koření, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Mleté vepřové maso ochutíme muškátovým květem a nastrouhaným muškátovým oříškem, přisolíme, promícháme a těstíčkem připravené řízky naplníme. Zabalíme je a ovážeme nití. Pak je naskládáme do ohnivzdorné misky, v níž jsme rozehřáli olej. Pečeme do poloměkka. Doměkka je dodusíme pod pokličkou. Mezitím na troše oleje podusíme kolečka pórku, přidáme plátky žampiónů, osolíme, opepříme a dál dusíme. Přidáme polévkové koření, zalijeme Solamylem, rozmíchaným v troše vody a zjemníme smetanou. Nakonec přidáme kari koření a ještě povaříme. K omáčce pak přilijeme šťávu vypečenou z řízků, promícháme a pod e chuti dosolíme.

 


Vloženo:12. 7. 2003  
http://www.xkuchtik.cz