INGREDIENCE: 400 g vepřové kýty, 30 oleje, 15 g másla, 15 g hl. mouky, 30 g slaniny, 30 drůbežího salámu, 4 vejce, 4 sardelová očka (nebo 2 sardinky), 4 plátky citrónu, vývar z kostí, petrželka, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Z očištěného masa nakrájíme řízky, naklepeme je, nařízneme okraje, aby se maso nekroutilo, osolíme a opepříme. Pak řízky poprášíme hladkou moukou a v rozpáleném oleji opečeme. Měkké maso vyjmeme, urovnáme na talíře a stavu vysmahneme. Zaprášíme ji moukou, zředíme studeným vývarem a dohladka povaříme. Nakonec ji ochutíme čerstvým máslem. Řízky přelijeme šťávou, obložíme plátky vařených brambor, které posypeme nasekanou petrželkou. Na maso dáme sázená vejce, ozdobená sardelovými očky.