INGREDIENCE: 750 g vepřového bůčku, 2 cibule, 3 dl světlého piva, 100 g uzeného sýra, 3 lžíce oleje, 3 stroužky česneku, 1 lžíce strouhané housky, 4 zrnka nového koření, 3 zrnka celého pepře, sušená petrželka, vývar, pepř, sůl.
POSTUP PŘÍPRAVY: Bůček zbavíme kůže, vykostíme a nakrájíme na dva centimetry silné proužky o délce asi 5 centimetrů. Na oleji zpěníme jemně posekanou cibuli a maso pak na ní zprudka ze všech stran opečeme. Oheň zmírníme, přilijeme trochu vývaru, ochutíme česnekem utřeným se solí, přidáme koření a sůl. Dusíme téměř doměkka, před ukončením zahustíme šťávu strouhanou houskou a za stálého míchání zalijeme pivem. Omáčku dobře povaříme. Porce na talířích posypeme strouhaným uzeným sýrem a ozdobíme petrželkou.