xkuchtik.cz

 

PIVOVARSKÉ VEPŘOVÉ MASO

 

INGREDIENCE: 500 g vepřového masa z kýty, sůl, pepř, 1 lžičky papriky, 3 stroužky česneku, 1 dl světlého piva 12°, 5 lžic kečupu, 1 červená a 1 zelená paprika , 1 větší cibule, olej nebo sádlo. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso nakrájíme na nudle, osolíme je a opepříme. V pánvi s vyšším okrajem nebo v kastrole rozpálíme sádlo nebo olej, vhodíme připravené maso a za stálého míchání opékáme. Koncem opékání přidáme papriku, česnek nakrájený na tenké plátky a podlijeme pivem. Dusíme až téměř doměkka. Pak přidáme na nudličky nakrájené papriky, na tenké prstýnky nakrájenou cibuli a kečup. Dusíme ještě asi 5 minut, až zelenina mírně změkne (nikoliv se rozvaří), podle chuti dokořeníme nebo přisolíme a podáváme buď s chlebem, nebo s různě upravenými brambory.

 


Vloženo:20. 9. 2011  
http://www.xkuchtik.cz