INGREDIENCE: 1 kg vepřové kýty nebo vykostěné plece, 1 sáčku zmrazené kořenové zeleniny, 1 větší cibule, 1/8 másla, 1 lžíce koření Divočina, 1 lžičky zázvoru, sůl, sklenka červeného vína, 100 g slaniny na prošpikování, sůl, olej, 2 lžíce hl. mouky, kelímek zakysané smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné maso prošpikujeme na nudličky nakrájenou slaninou, zbytek slaniny necháme na pečení, maso potřeme kořením Divočina, posypeme nadrobno nakrájenou cibulí, přelijeme rozehřátým máslem, podlijeme vínem a necháme v chladu 1-2 dny odpočinout. Před přípravou pokrmu rozehřejeme v tlakovém hrnci trochu oleje, rozškvaříme zbytek slaniny, přidáme cibuli z masa, osmahneme ji, maso osolíme a na tuku se slaninou a cibulí osmahneme po všech stranách. Pak přidáme kořenovou zeleninu, zázvor a červené víno, kterým bylo maso podlito, přilijeme vodu, hrnec uzavřeme a 40 minut dusíme. Ochladíme, sejmeme poklici, maso vyndáme a necháme na teple. V kastrole rozehřejeme trochu oleje, osmahneme na něm mouku, zalijeme vodou a výpekem z tlakového hrnce, rozmixujeme, podlijeme ještě podle potřeby vodou a omáčku vaříme. Když je dost provařená, smícháme smetanu s trochou horké omáčky, vlijeme ji do ostatní omáčky a rozšleháme. Krátce povaříme, dochutíme solí, citrónovou šťávou nebo octem. Maso nakrájíme na plátky, v omáčce prohřejeme a podáváme s houskovými knedlíky a brusinkovým kompotem nebo s dušenými žampióny.