INGREDIENCE: 500 g vepřového plecka, sůl, 200 g cibule, 50 g slaniny, 4 stroužky česneku, 5 zrnek pepře, 2 zrnka jalovce, 1 bobkový list, 2 zrnka nového koření, trochu sl. papriky, 200 g žampiónů, 1/8 l 18% kysané smetany, 1 lžička hl. mouky, 2 rajčata, 1 lžička hořčice, trochu mletého pepře. POSTUP PŘÍPRAVY: Omyté osolené maso nakrájíme na kousky, vložíme jen na vyškvařenou slaninu s rozkrájenou cibulí a osmahneme dozlatova. Pak přidáme všechno koření, rozkrájená rajčata a dusíme za občasného přilití horké vody doměkka. Měkké maso vyndáme a šťávu přecedíme na maso. Přidáme očištěné nakrájené žampióny, smetanu zahuštěnou moukou a povaříme do změknutí hub. Ochutíme hořčicí, pepřem a podáváme s rýží.