xkuchtik.cz

 

BULHARSKÉ ZAPÉKANÉ VEPŘOVÉ SE ZELÍM

 

INGREDIENCE: 600 g vepřového masa, 1,5 kg kyselého zelí, lžíce rajského protlaku, 1 cibule, 2 rajčata, 150 g sádla, kmín, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné vepřové maso nakrájíme na menší kostky, osolíme, opepříme a necháme v chladnu rozležet. Drobně pokrájenou cibuli osmahneme v rozpáleném sádle, přidáme k ní pokrájené a propláchnuté zelí a společné dusíme. Nepodléváme. Když zelí změkne, vložíme k němu do kastrole kostky vepřového masa, které jsme předem asi 20 minut podusili. Promícháme, směsí naplníme sádlem vymaštěny pekáček a v horké troubě 30-35 minut zapékáme. Podáváme s chlebem.

 


Vloženo:14. 11. 2011  
http://www.xkuchtik.cz