xkuchtik.cz

 

OMÁČKA Z HŘIBŮ(RYCHLÁ).

 

INGREDIENCE: 150g očištěných čerstvých hříbků, 60 g másla, 40 g cibule, lžička jemně rozsekané petrželky, 40 g hladké mouky, 1/2 l světlého vývaru z hovězího masa, 1/8 l smetany, sůl, mlety pepř a citrónová šťáva.

POSTUP PŘÍPRAVY: V kastrole na rozehřátém másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a jemné rozsekanou petrželku, zasypeme moukou a 1 minutu osmahneme. Takto připravenou světlou jíšku postupné podléváme studeným vývarem a smetanou a za stálého míchání asi 20 minut povaříme. Nyní do omáčky přidáme na plátky nakrájené a na troše másla podušené hříbky a dobře zavaříme. Nakonec omáčku ochutíme citrónovou šťávou, solí a mletým pepřem. Podáváme ji k vařenému a dušenému hovězímu masu, k vařeným rybám, ke knedlíkům, k vařeným bramborům apod.

 


Vloženo:24. 1. 2001  
http://www.xkuchtik.cz