INGREDIENCE: Základní těsto na pizzu, strouhaný sýr parmezán, 120 g tence nakrájené šunky, 2 oloupaná rajčata bez semínek, nakrájená nahrubo, 60 g na kostičky nakrájeného sýra Mozzarella, l polévková lžíce čerstvé petržele, 1 polévková lžíce čerstvé bazalky, 2 lehce šlehaná vejce, 5 polévkových lžic smetany, 60 g najemno nastrouhaného tvrdého sýra, špetka muškátového oříšku, sůl, pepř.
POSTUP PŘÍPRAVY: Do kulaté vymazané formy rozložíme těsto tak, aby okraje byly lehce zvednuté. Těsto posypeme parmezánem a položíme na něj vrstvu šunky. Šunku pokryjeme nakrájenými rajčaty. Zbylé suroviny smícháme a nalijeme je na rajčata a šunku. Asi 35 minut pečeme. Pizza je hotová, když je povrch lehce nahnědlý a okraj pizzy zlatavý. Podáváme teplé.