INGREDIENCE: Těsto: 250 g hladké mouky, 15 g droždí, l lžička cukru, 2 lžíce oleje, l dl vlažné vody, 1/2 lžičky soli, 2 lžíce mléka.
Náplň: 2 balíčky zmrazeného špenátu, 150 g měkkého salámu, 2 cibule, 5 stroužků česneku, l lžíce hladké mouky, sůl, l vejce na potření.
POSTUP PŘÍPRAVY: Do hrnečku s vlažným mlékem rozdrobíme droždí, přidáme cukr a necháme vzejít kvásek. Mouku prošijeme i do mísy, osolíme, přidáme kvásek a přilijeme vodu a olej. Vypracujeme vláčné, nelepivé těsto a lehce posypané moukou necháme vykynout. Rozmražený špenát dáme povařit, aby se odpařila voda. Na pánvi zatím osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli a salám. | Zaprášíme moukou, osmahneme a přidáme směs ke špenátu. Osolíme, necháme chvíli povařit. Ke konci varu přidáme prolisovaný česnek. Vykynuté těsto rozdělíme na dvě části, ze kterých vytvarujeme kruhy. Na polovinu každého kruhu dáme špenát a překryjeme l druhou polovinou. Dobře přitiskneme okraje, aby při pečení nevytékala šťáva. Dáme na plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v dobře vyhřáté troubě asi 25 minut.