INGREDIENCE: 250 g hladké mouky, 15 g droždí, l lžička cukru, 2 lžíce oleje, l dl vlažné vody, 1/2 lžičky soli, 2 lžíce mléka, 100 g měkkého tvarohu, 2 lžíce rozpuštěného tuku, 80 g nahrubo posekaných jader vlašských ořechů, šalvěj, l vejce. POSTUP PŘÍPRAVY: Do hrnečku s vlažným mlékem rozdrobíme droždí, přidáme cukr a necháme vzejít kvásek. Mouku prošijeme do mísy, osolíme, přidáme tvaroh, rozpuštěný tuk a kvásek a přilijeme vodu a olej. Vypracujeme vláčné, nelepivé těsto a lehce posypané moukou necháme vykynout. Vykynuté těsto prohněteme a zapracujeme do něj ořechy a šalvěj, můžeme i špetku soli. Těsto vložíme do vymazané kulaté formy, několikrát propíchneme vidličkou a potřeme olejem. Pečeme asi 30 minut v dobře vyhřáté troubě. Během pečení potíráme rozšlehaným vejcem.