INGREDIENCE: Těsto: 250 g polohrubé mouky, 125 g tuku, 0,5 dl vody, 5 g soli, l žloutek.
Náplň: 5 dl mléka, 100 g ovesných vloček, 2 žloutky, 300 g žampionů (nebo jine čerstvé). 30 g cibule, 30g másla, 3 pórky, sůl, pepř.
POSTUP PŘÍPRAVY: Z mouky, změklého tuku, vody, soli a žloutků vypracujeme těsto a odložíme je na 30 minut do ledničky. Mléko přivedeme do varu, přidáme ovesné vločky a uvaříme je za stálého míchání. Na másle osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme kolečka pórku, nakrájené houby, osolíme, okořeníme a dusíme doměkka. Houbovou směs smícháme s ovesnými vločkami, přidáme žloutky a ještě chvíli dusíme. Dortovou formu (nebo bábovkouvou) vyplníme těstem, na ně navršíme náplň a pečeme v dobře vyhřáté troubě. Podáváme teplé se zeleninovým salátem.