xkuchtik.cz

 

ŠKVARKOVÁ PAŠTIKA

 

INGREDIENCE: 2 kg škvarků, 1 kg vepřového bůčku, 12 vajec, 200g kelímek hořčice, 3 sklenice zeleninového leča (0,7 l), 1 konzerva mléka Tatra (neslezeného), sůl, pepř, paštikové koření (1 lžička bílého pepře, 1/2 lžičky muškátového květu, 1/2 lžičky tlučeného hřebíčku, l lžička tlučeného nového koření, 1 lžička papriky).

POSTUP PŘÍPRAVY: Paštika se připravuje, všechny přísady se důkladně promíchají, škvarky a maso jemně umeleme a všee promícháme. Paštiku vlijeme do sklenic, uzavřeme a sterilujeme varem (100°C) první den hodinu a druhý den opět hodinu. Pak necháme vychladnout a použijeme na chléb jako velmi chutnou večeři nebo svačinu.

 


Vloženo:8. 2. 2008  
http://www.xkuchtik.cz