INGREDIENCE: 4 vejce vařená natvrdo, 150 g salámu Vysočina nebo pivního salámu, l cibule, 1/2 kelímku pomazánkového másla, 1 trojúhelníček taveného sýra, 1 lžíce hořčice, l kyselá okurka, pažitka, sůl, pepř.
POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce oloupeme, kráječem rozdělíme na kostičky a vložíme do mísy. Salám umeleme nebo velmi tence pokrájíme na nudličky. Cibuli nastrouháme nebo umeleme společné se salámem. Přidáme pomazánkové máslo, tavený sýr a vidličkou spojujeme. Přimícháme hořčici, nastrouhanou nebo jemně pokrájenou okurku a do hladké pomazánky vmícháme velmi jemně nasekanou pažitku a podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme na krajíčcích tmavého chleba a přizdobíme proužkem papriky a snítkou petrželky.