xkuchtik.cz

 

BYLINKOVÁ OMÁČKA S HOUBAMI.

 

INGREDIENCE: 750 g čerstvých hub (žampióny, hřiby pravé, muchomůrka růžovka, holubinky), 50 g cibule, 5 g petrželky a 40 g másla. NA JÍŠKU: 70 g másla s 60g hladké mouky, 3/4 l hnědého vývaru z hovězího masa nebo vývaru připraveného z kostky masoxu, trochu kerblíku a estragonu, asi 2 lžíce citrónové šťávy a sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY: Houby a cibuli nadrobno rozsekáme přidáme jemné rozsekanou petrželku a směs na rozehřátém másle krátce podusíme. Z másla a mouky si připravíme tmavší jíšku, postupné ji podléváme studeným vývarem a za stálého míchání asi 20 minut povaříme. Pak do omáčky přidáme podušenou houbovou směs, osolíme a znovu asi 10 minut povaříme. Nakonec omáčku ochutíme jemné rozsekaným kerblíkem estragonem a citrónovou šťávou. Podáváme ji k vařenému hovězímu žebru nebo ji upotřebíme k přípravě zaječího ragú.

 


Vloženo:24. 1. 2000  
http://www.xkuchtik.cz