INGREDIENCE: 1 králík včetně jater, 600 g libového vepřového masa, 150 g vepřových jater, 4 lžíce vepřového sádla, 100 g slaniny, 2 vejce, 3 lžíce polohrubé ší cibule, šálek mléka, sůl, pepř, paštikové kořeni (1 lžička mletého pepře, 5 kuliček tlučeného nového kořeni, l lžička papriky, větší špetka zázvoru, 1 utlučený bobkový list. 1/2 lžičky muškátového oříšku, špetka tymiánu). POSTUP PŘÍPRAVY: Játra opláchneme, zbavíme žilek a necháme v chladu. Králíka a vepřové maso upečeme na sádle. Rohlíky pokrájíme a přelijeme mlékem. Králíka vykostíme a maso nakrájíme na malé kostky. Vepřové maso umeleme. Slaninu nakrájíme na nudličky nebo kostičky. Na masovém strojku umeleme játra, semeleme rohlíky rozmočené v mléce a upečené vepřové maso. Semeleme i cibuli nebo ji velmi jemně nakrájíme. Do směsi vmícháme ušlehané vejce, koření, sůl, výpek z pečeného králíka s vepřovým masem, dobře vmícháme mouku, kterou jsme předem rozmíchali na kašičku s trochou studené vody, vmícháme pokrájené králičí maso a nudličky slaniny. Vše ochutnáme a podle potřeby přisolíme nebo přikořeníme. Chlebíčkovou formu vyložíme plátky slaniny, vlijeme paštikovou fáš, povrch pokryjeme dalšími plátky slaniny a vaříme ve vodní lázni při teplotě asi 90°C dvě hodiny. Směs můžeme také naplnit do skleniček a sterilovat po dva dny po hodině varem, stejné jako u předcházejících předpisů. V tom případě však nepoužíváme mouku.