INGREDIENCE: 100 g drůbežích jater, 100 g vepřových jater, 500 g vepřového masa (z plece a libového bůčku), 400 g pečeného kachního nebo husího masa, 2 vejce, 100 g polohrubé mouky, 2 rohlíky, 1 cibule, šálek mléka, 50 g slaniny, sůl, paštikové kořeni, nebo jen 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky papriky, špetka zázvoru, špetka muškátu, několik mandlí.
POSTUP PŘÍPRAVY: Oba druhy jater spaříme vařící vodou a umeleme na strojku. Rohlíky pokrájíme a přelijeme mlékem. Vepřové maso nakrájíme a rovněž umeleme. Přidáme i rozmočené rohlíky, na čtvrtky nakrájenou cibuli a vše umeleme. V míse vmícháme ještě rozšlehaná vejce, kořeni, sůl, výpek z pečené husy nebo kachny (alespoň 2 lžíce), husí nebo kachní upečené maso nakrájené na kostičky nebo proužky a slaninu nakrájenou nadrobno. Zahustíme moukou a ještě jednou důkladné promícháme, dosolíme a dochutíme kořením, vkládáme do formy vyložené plátky slaniny, povrch rovněž pokryjeme slaninou a vaříme při 90 "C ve vodní lázni asi 2 hodiny.