INGREDIENCE:
POSTUP PŘÍPRAVY:
Cukr, změklé máslo a žloutky ušleháme do pěny.
Z droždí , lžičky cukru a šálku vlažného mléka necháme vzejít kvásek.
Mouku prosijeme, přidáme citr. kůru, špetku soli, anýz, vše smícháme se žloutkovou pěnou, kváskem a zbytkem mléka a vypracujeme husté těsto, které se nelepí na mísu.
Posypeme ho moukou, přikryjeme utěrkou a necháme nejméně hodinu kynout na teplém místě až zvětší dvakrát svůj objem.
Pak ho vyklopíme na pomoučněný vál, znovu rukama propracujeme, přidáme nasekané mandle a omyté a v rumu namočené rozinky, opět propracujeme a z těsta vytvarujeme jeden velký nebo dva malé bochánky.
Na pomaštěném plechu necháme 20 minut kynout.
Na mazancích nařízneme malý křížek, potřeme je rozšlehaným vejcem a dáme asi na 50 minut pect do středně horké trouby.