INGREDIENCE: 3 vejce, 150 g cukru, 5 lžic oleje, 5 lžic horké vody, 150 g polohrubé mouky, l lžička prásku do pečiva, l vanilkový pudink, citrónová kůra, l lžička citrónové šťávy, špetka soli, máslo na vymaštění a hrubá mouka na vysypání formy, rozinky.
POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky třeme s cukrem, přidáváme olej a horkou vodu a vyšleháme do husté pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a vanilkovým pudinkem, přidáme citrónovou kůru a vmícháme do žloutkové pěny. Bílky Ušleháme s několika kapkami citrónové šťávy a špetkou soli dohusta a vmícháme do těsta. Formu na beránka silně vymastíme máslem a vysypeme moukou, do míst, kde jsou oči a čumáček, vmáčkneme rozinky a do formy nalijeme těsto. Přiklopíme vrchní díl formy, vložíme na plech a dáme péct do předehřáté trouby. Zpočátku pečeme prudčeji, později teplotu zmírníme, aby se beránek dobře propekl. Asi po 40 minutách formu vyjmeme a přesvědčíme se, zda je dost propečený. Beránka necháme vychladnout ve formě.