INGREDIENCE: 500g vařené červené řepy, 250g točeného salámu, 1 lžíce hořčice, 3 lžíce octa, 6 lžic oleje, 3 šalotky, větší dávka jemně krájené petrželky, sůl, pepř.
POSTUP PŘÍPRAVY: Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na plátky, salám rovněž. Cibuli oloupeme a nadrobno rozsekáme. Petrželku propláchneme, utěrkou osušíme a jemně nakrájíme. Ze dvou lžic octa, čtyř lžic oleje, soli a pepře upravíme zálivku, zalijeme jí červenou řepu a necháme ji v zálivce 30 minut odležet. Ze zbytku octa, oleje, hořčice, soli a pepře rovněž umícháme zálivku, nalijeme ji na plátky salámu a dobře promícháme. Pak dáme do středu kulaté mísy salám ložíme jej salátem z červené řepy. Před podáváním salát sypeme jemně krájenou petrželkou a cibulí.