INGREDIENCE: 500 g polohrubé mouky, l prášek do perníku, l lžička sody bicarbony, nastrouhaná kůra z omytého citrónu, 1/2 lžičky skořice, 200 v cukru, 2 vejce, 1/4 l černé kávy, 2 dl mléka, l dl oleje, 100 g mletých ořechů, tuk a mouka na plech.
POSTUP PŘÍPRAVY: Celá vejce Ušleháme s cukrem ve šlehači, pomalu přidáváme kávu, olej, střídavě mléko s moukou smíchanou s práškem do perníku, sodou, citrónovou kůrou, skořicí a mletými ořechy. Část ořechů můžeme pouze hrubě nasekat. Polotekuté těsto vlijeme do vymaštěného a moukou vysypaného pekáčku a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 40 minut. Po vychladnutí přelijeme kávovou polevou - v horkém mléce rozmícháme instantní kávu, nalijeme na cukr v misce a třeme, až je poleva hladká a lesklá.