INGREDIENCE: 500 g polohrubé mouky, 60 s rozehřátého tuku (Hera, Perla apod.), 2 žloutky, 3 lžíce cukru, kvásek ze 1/4 l vlahého mléka, kostky droždí (40 g), lžíce cukru a lžíce mouky. Tuk na pomaštění plechu, vejce na potření šneků.
Náplň: ze 100 g hrubé mletých ořechů, skořicového cukru a lžíce rozehřátého másla.
POSTUP PŘÍPRAVY: Nejprve necháme vykynout kvásek a zaděláme jím prosátou mouku se žloutky a tukem. Podle potřeby přidáme vlahé mléko. Hladké těsto necháme vykynout. Poté ho rozválíme na l cm silný plát, potřeme ho máslem, posypeme ořechy a skořicovým cukrem a svineme jako roládu. Nakrájíme z něj kolečka a necháme asi 20 minut kynout. Pak je potřeme ušlehaným vejcem a dáme péci.