INGREDIENCE: 4 žloutky, 200 g másla nebo rostlinného tuku, 120 g pískového cukru, 4 lžíce horké vody, 250 g hladké mouky, marmeláda.
Náplň: 4 bílky, 250 g moučkového cukru, 200 g strouhaných vlašských ořechů.
POSTUP PŘÍPRAVY: Změklé máslo utřeme do pěny se žloutky a cukrem, po chvíli přidáme po lžících horkou vodu a těsto zahustíme moukou. Vlijeme na vymaštěný a hrubou moukou vysypaný pekáč, vložíme do předehřáté trouby a krátce (asi 10 minut) zapečeme. Pak moučník vyjmeme z trouby, potřeme marmeládou a na celý povrch rozložíme náplň z bílků a ořechů. Urovnáme stěrkou, moučník vrátíme do trouby a při mírném teple upečeme. Vyjmeme z trouby, necháme vychladnout na pekáči a nakrájíme na trojúhelníky. Jednotlivé kousky můžeme pocukrovat nebo posypat kakaem. Na náplň Ušleháme z bílků tuhý sníh, přidáme cukr, dobře ho zašleháme a směs zahustíme jemně strouhanými ořechy.