INGREDIENCE: 15 g sušených hub, nejlépe hříbků 1 větší kuře ( 2000 g), 2 lžičky kmínu, 1 lžička soli, 2 stroužky česneku, 1 lžička sladké mleté papriky, 1 tuba rajčatového protlaku (130 g), 2 krémové sýry žervé rozmíchané mlékem na hustotu polotekuté smetany, 250g cibule, 1 kapie čerstvá nebo zmrazená, 150g libovějšího vepřového bůčku, 800g kysaného zelí, 150g uzené slaniny nakrájené na tenké plátky. POSTUP PŘÍPRAVY: Sušené houby vložíme do šálku vlažné vody a necháme je nabobtnat. Kuře rozpůlíme, důkladně je pod proudem vody opláchneme, osušíme a odstraníme z něho kůži. Křidélka a krk odkrojíme. Kmín rozdrtíme v mlýnku česnek oloupeme a utřeme se solí. Mletý kmín, česnek, mletou papriku, polovinu tuby rajčatového protlaku a pět lžiček rozšlehaného krémového sýra rozetřeme na hustou pastu, jíž potřeme hřbet kuřete. Oloupanou cibuli spolu s kapií rozkrájíme na drobné kostičky. Vepřový bůček, z něhož odkrojíme kůži, rozkrájíme na velmi malé kousky. Cibuli a bůček vložíme do pánve a na mírném ohni je dozlatova osmahneme. Přidáme nakrájenou kapii, zbylou část rozšlehaného krémového sýra a houby (spolu s vodou, v níž byly namočeny) Vše dobře promícháme a stáhneme z ohně. Na dno kastrolu se silným dnem rozložíme kysané zelí, jež jsme předem trochu vymačkali. Na zelí rozložíme obsah pánve a nahoru položíme hřbetem vzhůru kuře. Hřbet kuřete obložíme tenkými plátky slaniny.Kastrol uzavřeme dobře přiléhající pokličkou, vložíme do předehřáté mírné trouby a udusíme doměkka. Před koncem dušení sejmeme pokličku aby slanina mohla zezlátnout a dobře se rozpekla. Hotový pokrm podáváme na předehřáté míse tak, že na dno mísy položíme kysané zelí, na ně porce kuřete obložené plátky opečené slaniny. Doplníme vařeným bramborem.