INGREDIENCE: 160 g hladké mouky, 150 g moučkového cukru, 100 g másla, l vejce, 1/2 lžičky prášku do pečiva, 250 g měkkého tvarohu, l lžíce Solamylu nebo vanilkového pudinkového prášku, citrónová šťáva, 500 g očištěných a na plátky nakrájených jablk. POSTUP PŘÍPRAVY: Změklé máslo smícháme se žloutkem a s 50 g cukru a přidáme mouku s trochou prášku do pečiva. Těstem vyložíme Vymaštěnou a moukou vysypanou dortovou formu a necháme je asi 10 minut zapéct. Mezitím si připravíme náplň: oloupaná jablka nakrájíme na tenké plátky a smícháme je s tvarohem, zbylým cukrem a tuhým sněhem z l bílku. Vmícháme ještě Solamyl nebo pudinkový prášek a citrónovou šťávu. Částečně upečený koláč vyjmeme z trouby, rozložíme na něj náplň, povrch náplně urovnáme, koláč vložíme zpět do trouby a dopečeme dozlatova.